سفارش طراحی

چگونه در فتوشاپ فایل EPS را باز کنیم ؟

کلمه EPS مخفف عبارت Encapsulated PostScript است. فرمت فایل EPS ، یک فرمت فایل محبوب است که در گرافیک کاربرد دارد. علت محبوبیت این فرمت در بین علاقمندان به طراحی و هنرمندان، سازگاری این فرمت با چندین نرم افزار گرافیکی و توانایی آن در حفظ اطلاعات در قالب برداری است.
نرم افزار فتوشاپ، یکی از این برنامه‌های پرکاربرد گرافیکی است و به دلیل قابلیت‌های گسترده‌اش مورد علاقه طراحان گرافیک قرار گرفته است. در ادامه این مقاله، ابتدا با فرمت EPS آشنا شده و سپس آموزش باز کردن فایل EPS در فتوشاپ را خواهیم آموخت و همچنين با نحوه ویراش فایل EPS آشنا خواهیم شد.

فایل EPS چیست؟؟! | طرحی که

فرمت EPS چیست؟

ابتدا درباره فایل‌های EPS شرح خواهیم داد. همانطور که می‌دانيد، EPS مخفف عبارت Encapsulated PostScript است. این فرمت، یک فرمت فایل استاندارد است که توسط شرکت ادوبی برای به اشتراک گذاشتن فایل‌های گرافیکی در بین برنامه‌های مختلف ایجاد شده است. این فایل‌ها حاوی کد پست اسکریپت هستند که محتوای فایل‌ها را توصیف می کند. فرمت EPS از فایل‌های برداری و بیت مپ پشتیبانی می‌کند و معمولاً برای گرافیک‌های بردار در رسانه‌های چاپی استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با فرمت های فایل های گرافیکی پیشنهاد ما این است که مقاله ” آیا با رایج‌ ترین فرمت‌ها در فتوشاپ آشنایی دارید؟ ” را مطالعه کنید

فایل‌های EPS چه ویژگی‌هایی دارند؟؟!

فایل‌های EPS کاربردهای مختلفی در زمینه طراحی گرافیک، چاپ و… دارند. فرمت EPS همانطور که گفته شد، یک نوع فرمت برداری و گرافیکی است و این موضوع در هنگامی که شما قصد ذخیره سازی یک پروژه گرافیکی را دارید نمایان خواهد شد. برای شناخت بیشتر با این فایل در ادامه این نوشته با برخی از ویژگی‌های این فایل‌ها آشنا خواهیم شد.

۱) سازگاری با نرم افزارها و سیستم ها

فرمت‌های فایل‌های مدرن‌تر همانند فرمت PDF از این فرمت فایل سبقت گرفته‌اند ولی همچنان فایل‌های EPS هنوز به عنوان یک فرمت قدیمی کاربرد دارند و تقریباً با همه سیستم‌ها و نرم‌افزارها سازگاری دارند و قابل اجرا هستند. شاید به جرئت میتوان گفت که یکی از اصلی‌ترین مزایای این فرمت، سازگاری با نرم افزارها است. این ویژگی باعث شده تا با کمک برنامه‌های مختلفی نظیر Adobe Illustrator، Inkscape، CorelDraw، Gravit Designer و Xara بتوانید این فایل ها را اجرا و حتی آن را ویرایش و سپس ذخیره کنید.

۲) مورد استفاده در چاپگرهای حرفه‌ای

فایل‌ها با فرمت EPS در صنعت چاپ استفاده می شوند زیرا این فایل ها از مدل رنگی CMYK پشتیبانی می کنند که برای تولید مواد چاپی با کیفیت بالا ضروری است. از دیگر ویژگی هایی این فایل ها می توان به قابلیت خواندن این فایل ها توسط چاپگرهای حرفه ای و مدرن اشاره کرد. بسیاری از چاپگرهای حرفه‌ای و مدرن از فایل‌های EPS برای چاپ کارها در مقیاس بزرگ استفاده می‌کنند و توانایی خواندن این فرمت از فایل را دارند.

۳) با تغییر مقیاس، وضوح خود را از دست نمی‌دهد

ویژگی مهم دیگری که درباره این فایل ها باید بدانید، پشتیبانی از گرافیک برداری است. پشتیبانی از گرافیک برداری باعث شده فایل‌های EPS باافزایش مقیاس، وضوح خود را از دست ندهند و برای تصاویر گسترده مانند بیلبوردها و سایر تابلوهای بازاریابی در مقیاس بزرگ، ایده آل باشند و حتی در صورتی که مقیاس فایل کوچک می‌شود، کیفیت تصویر از بین نمی‌رود. شما با استفاده از این ویژگی به آسانی می‌توانید به سراغ طراحی‌های برداری بروید و بدون آنکه مشکلی در تغییر مقیاس و از بین رفتن کیفیت پروژه تان داشته باشید پروژه‌های خود را مشاهده، مدیریت و ویرایش کنید.

۳) راندمان مناسب و کیفیت خروجی مطلوب

راندمان مناسب و کیفیت خروجی مطلوب یکی دیگر از ویژگی های این فرمت فایل ها است. حجم پایین فایل های EPS باعث می شود تا به راحتی بتوانیم این فایل ها را بایگانی و آرشیو کنیم. این فایل ها در عین حال که حجم پایینی دارند ولی فایل خروجی از کیفیت مناسب و مطلوبی برخوددار است.

معایب فایل‌های EPS

در ادامه این مقاله به معایب این فایل ها میپردازیم و شما را با معایب فایل‌های EPS آشنا می کنیم. یکی از معایبی که فایل‌های EPS دارند، این است که برای بازکردن و ویرایش فایل‌های EPS به نرم افزار تخصصی همانند ایلاستریتور ، کورل و این‌دیزاین نیاز داریم.

از دیگر معایب این فایل ها میتوان به پشتیبانی نکردن این فرمت از مد رنگی RGB اشاره کرد. این فایل برای وب استاندارد نیستند و از مرورگرهای اصلی پشتیبانی نمی کند.

فرمت eps را چگونه باز کنیم ؟؟!

فایل‌های EPS را می‌توان با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی ویرایش کرد. با این حال نرم افزار فتوشاپ که یک نرم افزار گرافیکی مبتنی بر پیکسل است، فایل را به صورت یک تصویر باز می‌کند، که قابلیت ویرایش فایل را محدود می‌کند. اما این مسئله بدان معنا نیست که این نرم افزار نمی‌توانید با فایل‌های EPS در فتوشاپ کار کنید. باز کردن فایل‌های EPS در فتوشاپ یک فرآیند ساده است، قصد داریم آﻣﻮزش ﺑﺎز کردن ﻓﺎﯾﻞ EPS در ﻓﺘﻮﺷﺎپ را به شما بیاموزیم. برای این کار کافیست که مراحل زیر را اجرا کنید ؛

مرحله اول

در ابتدا نرم افزار فتوشاپ را بر روی کامپیوتر خود اجرا کنید و در منوی بالای صفحه، گزینه “File” را انتخاب کنید. سپس در منوی کشویی که ظاهر می‌شود، روی گزینه “Open” کلیک کنید.

مرحله دوم

در این مرحله فایل EPS را در کامپیوتر خود پیدا کنید و هنگامی که این فایل را پیدا کردید، روی آن کلیک کنید تا آن را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه “Open” کلیک کنید.

فرمت eps را چگونه باز کنیم ؟؟! | طرحی که

مرحله سوم

سپس در نرم افزار فتوشاپ یک پنجره‌ای ظاهر می‌شود که به شما امکان می‌دهد، تنظیمات فایل پیکسلی را وارد کنید. شما می‌توانید عرض، ارتفاع، وضوح، حالت و موارد دیگر را تنظیم کنید. پس از اینکه مطمئن شدید تنظیمات شما با نیازهای شما مطابقت دارد، روی “OK” کلیک کنید و فتوشاپ تصویر شما را باز می‌کند.

فرمت eps را چگونه باز کنیم ؟؟! | طرحی که

نکته : به یاد داشته باشید فایل‌های EPS حاوی گرافیک‌های برداری هستند و فتوشاپ، یک ویرایشگر گرافیکی پیکسلی است و تصاویر را بر اساس پیکسل‌های جداگانه مدیریت می‌کند. وقتی که بخواهیم این فایل‌ها را با فتوشاپ اجرا کنیم، این فایل‌ها به گرافیک پیکسلی تبدیل می‌شوند.

تبدیل فایل EPS به فایل PSD | طرحی که

تبدیل EPS به PSD

اگر می خواهید فایل ها با فرمت EPS را ویرایش کرده و کنترل بیشتری بر روی لایه های فایل خود داشته باشید، ممکن است ترجیح دهید فایل EPS خود را قبل از کار بر روی آن در فتوشاپ به فرمت PSD (فرمت فایل های قابل ویرایش در فتوشاپ) تبدیل کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا لایه‌ها را حفظ کنید و بتوانید به راحتی در فتوشاپ لایه ها را ویرایش کنید.

اگر با کاربردها و ویژگی های فایل های PSD آشنایی ندارید، پیشنهاد ما این است که مقاله ” فایل لایه باز و کاربردهای آن ” را مطالعه کنید.

برای انجام تبدیل فایل EPS به فایل PSD ، فقط کافیست از ابزار EPS Viewer استفاده کنید. با استفاده از این ابزار می توانید برای تبدیل فایل EPS خود به فرمت PSD استفاده کنید. نحوه کار با این ابزار بسیار ساده است و سپس آن که فایل شما را تبدیل کرد، فایل خود را دانلود کرده و در فتوشاپ اجرا کنید.

اگر با نحوه بازکردن فایل های PSD آشنایی ندارید، پیشنهاد ما این است که مقاله ” راه‌های باز کردن فایل PSD بدون نرم افزار فتوشاپ ” را مطالعه کنید.

نتیجه

تصاویر شطرنجی را می توان به راحتی و بدون دردسر در فتوشاپ باز کرد. اما وقتی صحبت از تصاویر برداری به میان می‌آید، ممکن است مجبور شوید با محدودیت‌های فتوشاپ کنار بیایید. در این مقاله آﻣﻮزش ﺑﺎز کردن ﻓﺎﯾﻞ EPS در ﻓﺘﻮﺷﺎپ و همچنین آموزش تبدیل ﻓﺎﯾﻞ EPS به فایل PSD را با استفاده از ابزار EPS Viewer دیدید. نحوه باز کردن و کار با فایل های EPS در فتوشاپ یک مهارت ارزشمند بوده و برای هر کسی که در دنیای طراحی گرافیک است، دانستن آن واجب است.

نظراتتون را در کامنت ها برای ما بنویسید و همچنین هرآنچه درباره فایل های EPS می دانید برای ما بگید !!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *